Overlijdensrisicoverzekering afsluiten met of zonder advies

Wij helpen je graag met het afsluiten van je overlijdensrisicoverzekering (ORV). Je kunt de ORV via ons afsluiten met of zonder advies. Afsluiten met advies is bijvoorbeeld als wij jou helpen met een hypotheekadvies en een ORV is voor jou noodzakelijk en/of gewenst. Je overlijdensrisicoverzekering afsluiten zonder advies is mogelijk via deze website.

Wil jij zelf je overlijdensrisicoverzekering afsluiten zonder advies?

Op deze website kun je zelf je overlijdensrisicoverzekering kiezen en aanvragen. Je kunt van 45 overlijdensrisicoverzekeringen de premie berekenen en vergelijken. Op geen enkele andere vergelijkingswebsite kun je van zoveel levensverzekeringen zelf de premie berekenen.

VIND ZELF DE GOEDKOOPSTE OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

Waarom zou je via Arvera je overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Je kunt bij ons een handige aanvraagmodule doorlopen waarbij je in 10 stappen de overlijdensrisicoverzekering kunt aanvragen. Onze aanvraagmodule biedt jou een aantal voordelen als je die vergelijkt met andere vergelijkingswebsites.

  • Je kunt van 45 overlijdensrisicoverzekeringen zelf de premie berekenen en vergelijken. Op andere vergelijkingswebsites kun je niet zo’n uitgebreide vergelijking maken omdat je daar minder producten kunt vergelijken.
  • Je kunt van de 37 overlijdensrisicoverzekeringen die je via ons kunt afsluiten zelf de offerte en voorwaarden naar je zelf mailen. Je hoeft daarbij alleen je emailadres in te vullen. Bij andere vergelijkingswebsites moet je in die fase al je gegevens invullen om een offerte te kunnen ontvangen.
  • Je kunt overlijdensrisicoverzekeringen met 2 verzekerden ook berekenen en vergelijken met 2 verschillende overlijdensdekkingen per verzekerde. Bij andere vergelijkingswebsites moet de overlijdensdekking voor beiden verzekerden gelijk zijn, dus daar kun je niet alle mogelijkheden vergelijken.
  • Je kunt overlijdensrisicoverzekeringen berekenen en vergelijken met een looptijd tot 50 jaar of 85 jarige leeftijd. Op andere vergelijkingswebsites is de maximale looptijd korter en kun je dus niet alle mogelijkheden vergelijken.
  • Je betaalt minder afsluitkosten dan via andere vergelijkingswebsites en adviesorganisaties. Als je kijkt naar de mogelijkheden om te berekenen en vergelijken dan krijg je bij ons de meeste waar voor je geld.
  • Je kunt gratis en anoniem tips over overlijdensrisicoverzekeringen lezen.
  • Je kunt gratis en anoniem algemene premieberekeningen maken om er snel achter te komen wat een overlijdensrisicoverzekering kost om zo te kunnen bepalen welke overlijdensdekking je wilt.
VIND ZELF DE GOEDKOOPSTE OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING

Als je klikt op deze button dan zie je eerst een overzicht met de 10 stappen.

Wat is een overlijdensrisicoverzekering?

De overlijdensrisicoverzekering (ORV) een van de soorten levensverzekering waarbij het financiële risico van overlijden is verzekerd. De ORV keert direct een eenmalig bedrag uit als de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Op de einddatum stopt de levensverzekering automatisch en wordt er geen bedrag uitgekeerd. Als je de ORV zelf stopt voor de einddatum dan wordt er geen bedrag uitgekeerd. Andere namen voor de overlijdensrisicoverzekering zijn risicoverzekering en overlijdensverzekering.

Waarvoor kun je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten?

Dit zijn voorbeelden van situaties waarvoor je een overlijdenrisicoverzekering kunt afsluiten. Klik op het vraagteken voor meer uitleg.

Hypotheek

Als je een hypotheek afsluit kun je een overlijdenrisicoverzekering afsluiten om te zorgen dat je partner in het huis kan blijven wonen als je overlijdt. Met de uitkering uit de overlijdenrisicoverzekering kan de hypotheek geheel of gedeeltelijk worden afgelost. In bepaalde gevallen is een overlijdenrisicoverzekering verplicht bij een hypotheek.

Nabestaandenvoorziening

Als je geen nabestaandenpensioen via je werkgever hebt, of niet voldoende, dan heeft je partner mogelijk een financieel risico. Dat financieel risico kun je afdekken met een overlijdenrisicoverzekering (ORV). Daarmee zorg je dat je partner goed verzorgd achter blijft mocht jij overlijden. De ORV biedt een eenmalige uitkering bij overlijden. Je partner kan het geld van de uitkering op een spaarrekening zetten en met maandelijkse opnames het inkomen aanvullen. Er is een andere soort levensverzekering die ook voor een inkomensaanvulling kan zorgen, namelijk de erfrenteverzekering. Die biedt een maandelijkse uitkering in plaats van een eenmalige. Maar je kunt de erfrenteverzekering niet via deze website afsluiten.

Alimentatie

Als je gescheiden bent en je ontvangt alimentatie dan kun je die alimentatie veilig stellen met een overlijdensrisicoverzekering op het leven van je ex-partner. Want als je ex-partner overlijdt, stopt de alimentatie. Dat is een financieel risico dat je kunt voorkomen met een overlijdensrisicoverzekering (ORV). De ORV biedt een eenmalige uitkering bij overlijden. Je kunt de uitkering storten op een spaarrekening storten en dan met periodieke opnames je inkomen aanvullen. Je zou een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering kunnen kiezen. Daarmee daalt de overlijdensdekking met een gelijk bedrag per jaar. Als je ex-partner in het begin van de looptijd overlijdt moet je namelijk een langere periode je inkomen aanvullen dan als je partner aan het eind overlijdt. Jij of je ex-partner kunnen de ORV ook afsluiten op jouw leven als jij alimentatie betaalt aan je ex-partner.

Zakenpartner

Als je een bedrijf hebt met een of meerdere compagnons dan kun je een overlijdenrisicoverzekering (ORV) afsluiten die uitkeert bij overlijden van de zakenpartner. Je kunt de ORV bij de bepaalde verzekeraars afsluiten met de onderneming als verzekeringnemer en begunstigde.

Ruime keuze aan overlijdensrisicoverzekeringen

Je kunt van 45 overlijdensrisicoverzekeringen de premie berekenen en vergelijken.Je kunt 37 overlijdensrisicoverzekeringen via ons afsluiten met of zonder advies.

Logo Allianz Logo ASR Logo Callas Logo Centraal Beheer Logo Dazure Logo Dela Logo Delta Lloyd Logo Florius Logo Hera Life Logo Leidsche Logo Reaal Logo Scildon Logo TAF Credit Life Logo TAF iptiQ Logo TAF Quantum Leben